Земетресение с магнитуд от 5,3 по Рихтер удари Турция късно снощи. 22-ма

...
Земетресение с магнитуд от 5,3 по Рихтер удари Турция късно снощи.
22-ма
Коментари Харесай

Тресеше се дълго и силно: Хорa скачали от балконите си по време на земетресението в Турция

Земетресение с магнитуд от 5,3 по Рихтер удари Турция късно нощес.

22-ма са ранени като някои от тях са откарани в болница, откакто са скочили от балконите си по време на труса. Засега няма данни за починали хора.

Министърът на вътрешните работи показа, че има съществени материални вреди, защото една постройка се е срутила, а други две са потърпевши.

" Тресеше се дълго и мощно. "

" Усети се доста в Адъяман. Честно казано бях малко уплашена. "

" Леко се разтресе. Надявам се да няма жертви ", пишат хора на уеб страницата на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център (EMSC).

Страхът на хората беше провокиран от това, че две разрушителни трусове с магнитуд 7,7 и 7,6 раздрусаха на 6 февруари окръг Кахраманмараш в Югоизточна Турция.

Земетресенията, последвани от хиляди вторични земетресения, бяха усетени в 11 турски окръга и в прилежащите страни, от които най-силно наранена беше Сирия. Според прогнозите на Организация на обединените нации общите вреди, породени от бедствието в Турция, могат да надвишават 100 милиарда $, а броят на починалите доближи близо 50 хиляди души.

Shaking images taken by the camera in the earthquake with a magnitude of 5.3 that occurred in the city of Malatya, Turkey, in the evening hours,
— Nico (@Nico00503)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР